Trenutne okolnosti u kojima živimo itekako mogu utjecati na naše raspoloženje pa je zato važnije nego ikada znati kako na prirodan i djelotvoran način ublažiti tjeskobu, napetost i simptome stresa. U nastavku vam donosimo savjete bio&bio stručnjaka koji će vam u tome pomoći. Upoznajte prirodne pomagače koji će vas opustiti i otjerati stres bez neželjenih nuspojava.

Pasiflora

U fitoterapiji najpoznatija biljka za umirenje i rješavanje stresa, a postoje dokazi koji upućuju da umanjuje i simptome anksioznosti. Velika je prednost što umiruje, a ne uspavljuje tijekom dana, a mnogi upravo pasifloru koriste kao blago sredstvo protiv nesanice bez štetnih nuspojava.

Panax Ginseng

Među poznatim prirodnim adaptogenima koji umanjuju utjecaj stresa na organizam svakako se ističe korijen Panax Ginseng. Koristi se za povećanje koncentracije, mentalne svježine i izdržljivosti, ali i kao podrška kod neuralgije, nesanice, te depresivnih stanja. Smanjuje umor i bezvoljnost, a možete ga pronaći u obliku prirodne i organske tinkture koja se dodaje u vodu ili napitak.

Havajska spirulina

Najpoznatiji rad posvećen dobrobitima spiruline kao neuroprotektoru onaj je dr. Paule Bickford. (University of South Florida Center for Aging and Brain Repair). Jedna od njezinih studija dokazala je da spirulina umanjuje oštećenja mozga uslijed moždanog udara. U još jednoj studiji koju je provela dokazala je kako ova modrozelena mikroalga usporava degeneraciju mozga tijekom starenja. Osnažuje nas zahvaljujući bogatstvu nutrijenata, a za najbolji učinak mnogi preporučaju upravo Havajsku spirulinu. Zbog karakterističnih havajskih uvjeta u kojima raste smatra se nutritivno najzasićenijom, a time i najkvalitetnijom.

Afa alga

Ovu algu mnogi stručnjaci prepoznaju kao top namirnicu ili dodatak prehrani za poboljšanje kognitivnih funkcija, mentalno zdravlje i općenito funkcioniranje živčanog sustava. Kao dodatak prehrani ublažava simptome depresije, poboljšava pamćenje te je poznat njezin učinak u jačanju mentalnog fokusa i koncentracije.

 

Mirisi relaksirajuće lavande

Lavanda je široko poznata biljka čiji predivan miris opušta i pomaže da s lakoćom utonemo u san, stoga ne čudi da je eterično ulje lavande glavni sastojak u aromaterapijskim mješavinama za bolji san. Isprobajte Primavera Aroma comfort mješavine od 100% čistih i organskih eteričnih ulja i opustite se uz mirisnu kombinaciju lavande, nerolija i vanilije u obliku spreja za jastuk i balzama za opuštajuću masažu prije spavanja.

Za još više savjeta obratite se bio&bio savjetnicima ili posjetite www.biobio.hr.

Facebook komentari