Tijekom 2020. godine u PET/CT Centrima Zagreb i Split pretrage su se počele izvoditi, na trenutno u svijetu najsuvremenijim PET/CT Philips Vereos uređajima, koji će ove godine zamijeniti i od ranije postojeće aparate u PET/CT Centrima u Rijeci i Osijeku. Prednost najnovijih uređaja spram drugih je mogućnost prikaza iznimno malih lezija od svega nekoliko milimetara, kraće vrijeme snimanja i značajno manja doza zračenja kako za pacijente, tako i za djelatnike.

Činjenica da su PET/CT Centri Poliklinike Medikol referentni centri tvrtke Phillips za PET/CT dijagnostiku znači da će brojni medicinski djelatnici iz zemalja srednje i istočne Europe dolaziti na edukaciju iz tog područja upravo u Polikliniku Medikol. Ovime je također omogućena suradnja i razmjena znanja i iskustava s drugim centrima izvrsnosti u regiji i u svijetu, što će u konačnici biti od iznimnog značaja ne samo za stručno medicinsko osoblje, nego i za pacijente.

 

 

Kako su PET/CT Centri Poliklinike Medikol ujedno i nastavne baze Medicinskih fakulteta i drugih visokih učilišta u Hrvatskoj, tako će i brojne generacije studenata imati priliku učiti o PET/CT dijagnostici na najboljim uređajima.

„Ovo je veliko priznanje za iznimnu stručnost i profesionalnost svim djelatnicima PET/CT Centara koji ovu pretragu, neophodnu u dijagnostici i praćenju učinka liječenja bolesnika s malignim oboljenjima rade već 14 godina te čiji su nalazi bezrezervno priznati ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu“, izjavila je Ivanka Trstenjak – Rajković ravnateljica Poliklinike Medikol.

Facebook komentari