Jesen je u punom zamahu i isto tako kako mijenjamo svoju garderobu za ovo godišnje doba, tako bi trebali promijeniti i svoju prehranu. Zašto je to tako? Pošto već lagano dolaze niže temperature te dani postaju kraći, a noći duže; moramo se pobrinuti da njegujemo i grijemo svoja tijela.

Već je došao listopad, mjesec bundeva. Lišće počinje mijenjati svoje boje, uskoro će niknuti i ukrašene bundeve koje obilježavaju Noć Vještica, te pregršt svježeg voća i povrća dolazi u Vaše najbliže dućane!

Svakako je važno znati koji su svježi proizvodi na policama dućana unutar jesenske sezone. To znanje će vam uštedjeti vrijeme i novac, ali ćete isto tako uživati u voću i povrću na vrhuncu svoje zrelosti!

Nastavite čitati kako bi ste saznali koja je najbolja svježa hrana u listopadu!

#1 – Jabuka

Jabuke su svakako simbol jeseni. Postoji puno vrsta jabuka, te ova vrsta voća može lako postati slatka ili pikantna. Jedemo ju za užinu, u raznim desertima, ili u voćnim salatama. Kombinacije su beskonačne! Svakako je jedna od omiljenih slastica od jabuka pita od jabuka ili štrukla s jabukama. Što se tiče kvalitete jabuka, najkvalitetnije su one koje su tek nedavno ubrane. U Konzumu možete nabaviti Idared jabuke, koje su veoma sočne i idealne za pravljenje raznih umaka, pita, i kolača. Provjerite Konzum katalog za više informacija! Isto tako, Lidl katalog prikazuje ponudu svježih jabuka razumnih cijena!

#2 – Krastavci

Krastavci su namirnica koji ponekad ne dobivaju dovoljno pažnje koju svakako zaslužuju. Taman se kreću brati na jesen, kada sazrijevaju. Pune su vitamina, i to vitamina C i K. To znači da su krastavci odličan antioksidans te osiguravaju normalno zgrušavanje krvi. Često su suputnik raznim salatama. Provjerite trenutni Lidl letak, u kojem možete vidjeti kisele krastavce po vrlo razumnoj cijeni!

#3 – Svježi kupus

Ovo je komad povrća koji ćete vidjeti tijekom cijele godine u supermarketima. Ono što možda niste znali je da je svježi kupus najkvalitetniji tijekom listopada. Najbolje glavice svježeg kupusa su one teže, koje nemaju smeđih izraslina i osušenih listova. Svježi kupus je jedan od glavnih boraca protiv raka i bogat je raznim vitaminima i ostalim nutrijentima. Možete ga jesti sirovog, skuhanog ili pečenog. Konzum je trenutno snizio cijenu svježeg kupusa za 40%, provjerite njihov katalog za više informacija!

#4 – Brokula

Brokula, kao i svježi kupus, je toliko često na policama dućana tijekom godine da potpuno zaboravljamo kad je njegova sezona. Ovaj veoma zdrav komad povrća ima najbolji okus tijekom jeseni. Glavice brokule tijekom listopada su obično obilnije i veće u usporedbi s manjim glavicama brokule koje uspijevaju tijekom toplijih mjeseci. Brokula se može kuhati i peći, te postoji pregršt zanimljivih kombinacija jela s brokulom. Provjerite Lidl katalog, koji prikazuje da možete nabaviti smrznutu brokulu koja je spremna za kuhanje ili pečenje!

#5 – Bundeva

Naravno, ne bi ovo bio listopad bez bundeva! Bundeve su znane kao simbol Noći Vještica, no one su mnogo više od samog rezbarenja i simbolike. Sa svojom narančastom bojom, bundeva je sama po sebi simbol jeseni. Isto tako, veoma se dobro može ukomponirati s toplim začinima. Veoma je ukusna kao punjenje za pitu, te je pita od bundeve jedna od glavnih slastica listopada. Kada ju ispečete u pećnici, može postati dio slatkih i pikantnih jela.

Nemojte oklijevati i provjerite bogate akcijske ponude u Konzumu i Lidlu koje možete vidjeti u njihovim ažurnim katalozima! Ponude traju do kraja listopada. 

Uživajte u delikatesama, i samo umjereno!

 

Facebook komentari