U naš inbox je stiglo zanimljivo pitanje :

Dobra večer,

imam pitanje u vezi hipotireoze. U biti, imam ju već oko 2 godine i reguliram hormone s Th,  i u redu je sada. Jako sam udebljala i ne znam više što raditi.

Trenutno sam kao na nekoj dijeti bez ugljikohidrata, pa sad ne znam koliko je to pametno za štitnjaču i moje tijelo, pretpostavljam da i nije baš?

Ako bi ste mi mogli samo to reći i pomoći, bila bih zahvalna.

Lijep pozdrav.

 

Poštovana,

svaka žena je jedno vrlo kompleksno biće, ali nadasve posebno! Svakodnevno nismo svjesni da naše tijelo “proizvede” novi organizam, a to je nevjerojatno zahtjevna zadaća za metabolizam.

Tako je i kod vas, nije samo važan poremećaj funkcije štitnjače već i skladnost i funkcioniranje cijelog tijela, što ste vi sjajno prepoznali, a što sve proizlazi iz hormonalne skladnosti.

Mi se svi razlikujemo uvelike, zato nam je potrebno znati koliko ste visoki, koliki vam je BMI, koliko ste teški, koje ste godište, kad ste rodili, kakve su bile trudnoće, kakva vam je koža, puls, probava, od kada ste se razboljeli na štitnjaču… i još mnogo toga kako bih procijenila koliko vaša štitnjača i poremećaj funkcije utječe na vaše tijelo.

Bilo bi dobro da odvojite malo vremena pa da dođete na konzultacije u našu Ambulantu s dosadašnjim nalazima koje imate, pa da uopće vidimo gdje ste “zapeli” na svom životnom putu, vrlo rado ću vas primiti.

 

Do skorog viđenja,

Prim.dr. Sunčica Andreja Rogan, dr.med.

specijalista nuklearne medicine

Poliklinika Medikol

PET/CT Centar

Vinogradska 29

Ambulanta za bolesti štitnjače i ultrazvuk

Voćarska 106

Zagreb

 

Facebook komentari